GELON-DALY RESIDENCE



LOCATION: ENCINO, CA

DATE: 2007

PROGRAM: SINGLE FAMILY RESIDENCE

SIZE: 4500 SF



The client wanted to expand their house to add a little funk to their lives. We proposed this one story master bedroom addition to their single family home in the Hills of Encino. The project is focused on the back of the house which overlooks the hillside and its different shades of green. Two colorful boxy structures are placed in the back of the house to enhance the outdoor life and use of the pool and yard. Although it may appear as a simple project, we worked with the contractor to solve sensitive issues of adding new structures to the exisiting house, and retaining the hillside for additional space.

CLIENT: Steve Gelon & Jayne Daly

DESIGN TEAM: Mark Mack, Gerardo Rivero, Luca Ponsi

CONSULTANTS: Parker-Resnick (Structural), South Bay Energy Consultants (Title 24), LINK Landscape Architecture (Landscape)

BUILDER: Alonzo Construction

PRODUCTS: Josko (Windows/Doors)





BEDROOM

BEDROOM

BEDROOM

VIEW FROM ABOVE

VIEW FROM ABOVE

VIEW FROM ABOVE

FIREPLACE

FIREPLACE

FIREPLACE

ENTRY VIEW

ENTRY VIEW

ENTRY VIEW

OUTDOOR FIREPLACE

OUTDOOR FIREPLACE

OUTDOOR FIREPLACE

OUTDOOR TERRACE

OUTDOOR TERRACE

OUTDOOR TERRACE

ENTRY INTERIOR

ENTRY INTERIOR

ENTRY INTERIOR

SLIDING DOORS TO POOL TERRACE

SLIDING DOORS TO POOL TERRACE

SLIDING DOORS TO POOL TERRACE

BOOKCASE DETAIL

BOOKCASE DETAIL

BOOKCASE DETAIL

WATERCOLOR SKETCH

WATERCOLOR SKETCH

WATERCOLOR SKETCH

POOL AND TERRACE VIEW

POOL AND TERRACE VIEW

POOL AND TERRACE VIEW

OFFICE

OFFICE

OFFICE

FRONT VIEW

FRONT VIEW

FRONT VIEW