CANAL HOUSE



LOCATION: VENICE, CA

DATE: 2001

PROGRAM: SINGLE FAMILY RESIDENCE

SIZE: 3000 SF



Located on the canals of Venice California, this existing generic 1970s box was skillfully upgraded into a new residence for the Mack family. The complete addition including extensions of the front and back spaces, a new duplex apartment over the garage, a new master bedroom, added living space, and a new facade gracefully respect the privacy of other residents while simultaneously providing a sense of community in the neighborhood.

After undergoing a $3.7 million reconstruction renovation, the Venice canals have attracted the attention of many adventurous architects and designers. Meeting the canal design requirements, including a 30 foot height limitation, 3 foot side setback, and 15 feet setback in front, has not restricted the expressive nature of this design.

CLIENT: Mark Mack

DESIGN TEAM: Mark Mack

BUILDER: Gilbert Martinez



New York Times, Thursday, May 10, 2001



WATERCOLOR

WATERCOLOR

WATERCOLOR

TERRACE

TERRACE

VIEW FROM CANAL

VIEW FROM CANAL

VIEW FROM CANAL

LIVING

LIVING

LIVING

TERRACE