MAY 2009


This guest house was originally designed as a complete prefab unit imported from Austria, but ended up being built using SIP (Structural Insulated Panels) because of difficulties with approvals.

It is intended to be a compliment to the original structure designed by Batey&Mack in 1984. The elevated structure sits over two open parking spaces and enjoys a beautiful view of the Valley of the Moon. The compact structure houses a guest quarter, an exercise room, a woodworking shop and wine storage. Besides the SIPs panels other sustainable measures were taken to ensure this 800 SF guest house minimizes its environmental impact: increased insulation in walls, floors, and roof, ventilated rain screen facade, insulated tilt&turn windows imported from Austria, and permeable concrete driveways.