SNUT ENTRY GATE



LOCATION: SEOUL, SOUTH KOREA

DATE: 2007

SIZE: 100 SM

PROGRAM: ENTRY GATE FOR UNIVERSITY



For the entry gate to SNUT (Seoul National University of Technology), the concept of parallax was employed. Seen from the road, the gate offers a dynamic portal to the new technological developments taking place on the campus. As the viewpoint of the observer moves, the two objects appear to change shape and rotate in relation to each other, forming an ever changing visual and spatial environment.

One side of the gate uses a tubular steel structure cantilevered from a concrete base and the other side has similar steel structure which sits on top of thin steel posts, creating a light and airy presence at the edge of campus. Thin planes of glass create walls and a canopy, protecting bus riders and pedestrians from western winds, creating shelter from weather and providing areas to display information.

The top of the steel structure will have an array of photovoltaic panels integrated into the dynamic form, further emphasizing the relationship of design and technology. The wire mesh screen will serve as a large billboard with an LED display that will create a new form of low resolution information, similar to the blur of passing cars.

CLIENT: Seoul National University of Technology

DESIGN TEAM: Mark Mack, Gerardo Rivero, Kyle Richardson, Matt Bean

ASSOCIATE ARCHITECT: Dongwoo Architects & Consultants





VIEW FROM STREET AT NIGHT

UNDER THE GLASS CANOPY

UNDER THE GLASS CANOPY

VIEW FROM STREET AT NIGHT

UNDER THE GLASS CANOPY

PEDESTRIAN PLAZA AND BUS STOP

PEDESTRIAN PLAZA AND BUS STOP

PEDESTRIAN PLAZA AND BUS STOP

VIEW FROM STREET AT NIGHT

GLASS CANOPY

GLASS CANOPY

GLASS CANOPY

SKETCHES

SKETCHES

SKETCHES

CANTILEVERED MESH GATE

CANTILEVERED MESH GATE

CANTILEVERED MESH GATE